Добре дошли в сайта на IVECO Daily

Същността на един търговски автомобил, съчетан с пъргавината и комфорта на лека кола: това, събрано в едно е новото Daily. Daily предлага широк и разнообразен избор от автомобили от 3,2 до 6,5 тона.

Допустими тегла и товари

Daily се предлага в следните модели: 29 L, 35 S, 35 C, 50 C, 60 C, 65 C и с база на шест колела (от 3.000 до 4.750 мм), като общата маса на каросерията е от 3.300 до 6.500 килограма.

Управление

Подобно на лек автомобил

Благодарение на независимото окачване на предните колела и на фермената конструкция Daily притежава изключителна пъргавина и лесно управление, едно ценно качество в градски условия с натоварено движение и тесни пространства.Отличната колесна база позволява намален радиус на завоя. Големите ъгли на завъртане на мостовете осигуряват изключително малък радиус на завиване дори и при по-дълга колесна база.

Мощност и надеждност

Daily притежава впечатляващи пет нива на мощност, създавани от турбодизелови двигатели с пряко впръскване Common-Rail и водно охлаждане. Идеален за доставка на стоки в градски и крайградски условия, двигателите с обем 2.3 литра спадат към обхвата 96, 116 к.с и 136 к.с. VGT, като съчетават в едно универсалност, брилянтна мощност и икономичност.С цел да предложи универсална мощност и оптимален разход на гориво, IVECO въведе нов двигател 3.0 HPI 146 к.с. с обем 3 литра, 4 прави бутала, 16 клапана (с клапани за изгорелите газове) и 176 к.с., генериращ 400 Нм максимален въртящ момент, съчетан с турбокомпресор с променлива геометрия и впръскване под високо налягане. Обемът от 3000 см3 осигурява надеждност, високи характеристики, ефективност и дълготрайност. Благодарение на постоянния въртящ момент в широк диапазон, той осигурява високи характеристики и гъвкавост на шофирането и подобрява комфорта чрез намаляване на необходимостта от смяна на скоростите. За да видите цялата гама автомобилни двигатели Iveco, посетете www.ivecomotors.com, където има раздел посветен на Iveco Daily.

Безопасността: постоянна цел

При Daily грижата за безопасността е водеща, затова е оборудван с най-съвременните системи за безопасност както за водача, така и за пътниците. Въздушни възглавници за водача и предния пътник и триточкови колани с устройства за предварително затягане. Активна безопасност: всички автомобили от гамата са снабдени с вентилирани дискови спирачки R16. Освен това един важен аспект на безопасността е насочен към водача: намаляване на умората, стреса и осигуряване на максимална концентрация върху шофирането. Например от кабината видимостта е изключителна, автомобилът е лесен за използване, а намаленият радиус на завоя позволява лесно паркиране. Универсалните двигатели намаляват превключванията на скоростите и стреса.